Onze Kwaliteit

You are here

Emoticon TB duim gieter plant - Transparant.pngDoor onze jarenlange ervaring als kweker en verdeler bieden we uitsluitend Azalea's van topkwaliteit aan, zorgvuldig gekweekt, met liefde voor het vak geselecteerd en onderworpen aan jaarlijkse kwaliteitskeuring. We voorzien één van de meest uitgebreide gamma's aan kleuren en maten.
Bovendien staan we garant voor een persoonlijke en uitmuntende service aan onze klanten.

Tom Buysse

 

 

Bloem_Terra_Nova-360.pngAzalea’s (Rhododendron simsii) kennen hun oorsprong in China en Japan, en worden sinds eind 18e eeuw in de Gentse regio gekweekt. Vandaag de dag komt bijna 85% van de Europese azalea’s uit Oost-Vlaanderen.

De Gentse Azalea werd dan ook in 2010 erkend als BGA (Beschermd Geografische Aanduiding) of anders gezegd een “Erkend Streekproduct”. De productie van Gentse azalea’s is gesteund op kennis, ervaring, kwaliteits –en milieubewustzijn.

Het assortiment dat wordt aangeboden is gevarieerd in kleur, vorm en bloeitijdstip.

Dankzij jaarlijkse kwaliteitskeuringen van groene –en bloeiende azaleas wordt het bewustzijn voor het produceren van topplanten voortdurend gestimuleerd.

 

 

Bloem_Jimmy_Kint-360.pngWij bieden bloeiende azalea’s aan van eind Juli tot half Mei.

Dit deels van eigen productie, en vooral van geselecteerde topkwekers, met dewelke wij echt in de diepte samenwerken.

Een topsortering, egale en overvloedige boei en goede houdbaarheid zijn onze prioriteit, dit gecombineerd met een perfecte aflevering en logistiek.

Het kleurengamma bevat vele schakeringen van wit, roze, zalm, rood tot lila-paars. Binnen dit kleurenpallet zijn er ook verscheidene cultivars met meer-kleurige bloemen, zoals bv. Roze met witte rand.

 

 

Bloem_Jimmy_Kint-360.pngNaast de klassieke middelgrote tot grote planten worden tal van variaties op de markt gebracht. Diverse potmaten, zorgen voor verschillende kroondiameters, gaande van baby-azalea in Pot 5,5cm  tot planten met een doorsnede van 1.00m in pot 35.

Ook zijn er planten in pyramidale vorm, bogen en azalea’s op stam (de zogenaamde hoogstam).

Naaste de klassieke “Azalea indica “, de kamerplant, zijn er ook “Azalea japonica” dewelke door zijn vorstbestendigheid een fraai en decoratief element vormt in de tuin.

 

 

Adonia
Antartica
Geisha