De azalea

You are here

België en meer specifiek het Vlaamse landsgedeelte is van oudsher bekend als de azaleaproducent bij uitstek.

Deze sector blijft ondanks zijn status van onbetwist marktleider in Europa op een merkwaardige wijze evolueren. De productiewaarde is sinds 1980 verdrievoudigd en het glasareaal ruim verdubbeld. Deze evolutie naar glasteelt biedt belangrijke voordelen zowel voor de producent als voor de klant.

Onder glas kan het productieproces beter gestuurd worden en zijn de mogelijkheden voor teeltplanning erg ruim. De teelt met meerdere stekken per pot en het voldoen aan de stijgende behoefte aan overwinteringsruimte zijn er de positieve gevolgen van. Bovendien hebben heel wat bedrijven geïnvesteerd in koelruimte om de noodzakelijke bloeispreiding te kunnen garanderen.

 

DSC_0031.JPG

 

Deze nieuwe ontwikkelingen hebben bijgedragen tot de versteviging van de positie van België op de Europese markt. Sinds 1980 is de export verdubbeld. Het Belgisch importaandeel in de diverse Europese landen varieert tussen de 70 tot nagenoeg 100%. De productie van azalea's in België is gesteund op kennis, ervaring en kwaliteitsbewustzijn. Het assortiment dat wordt aangeboden is gevarieerd in kleur, vorm en bloeitijdstip. Dankzij jaarlijkse kwaliteitskeuringen van groene en bloeiende azalea's wordt het bewustzijn voor het produceren van kwaliteitsplanten voortdurend gestimuleerd.

Verzorgings tips: 

Emoticon TB duim gieter plant - Transparant.png

  • Azalea vraagt een lichte standplaats, geen direct zonlicht.
  • Geef voldoende water, zodat de wortelkluit altijd vochtig aanvoelt. Dompel bijgevolg uw plant 2 maal per week in een emmer water en laat uitlekken.
    • Opgelet Azalea's zijn drinkers, geen zwemmers
  • Op deze manier ben je verzekerd van een wekenlange bloeiduur.